web page monitoring Witamy - Na Heroes.Seriale24.pl - największym serwisie fanów Heroes w Polsce

Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Portal

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Czy Peter powinien dostać wycisk?
Autor Wiadomość
manilii 
Wariat
Timepieces

Twój ulubiony bohater: Sylar
Wysłany: 2008-02-07, 13:11 

Mathew napisał/a:
Najlepiej niech od razu wszyscy bohaterowie zginą
madeline16 napisał/a:
i co my byśmy wtedy oglądali?

Chyba chodziło o to, że wszyscy mieliby zginąć na końcu serialu, więc i tak byśmy go już nie oglądali. ;> ^^

Ja mam nadzieje, że Herosi nie będą mieli więcej niż 4sezony*! Ważne żeby umieli to z klasą zakończyć, a nie przeciągać na siłe...
*licząc oczywiście, że volume 1 i 2 to IIsezon.

Mimo, że nie pałam miłością do Petera to uważam, że jeszcze można coś z tą postacią zrobić. Nie wydaje mi się, że stanie się cud i Peter zniknie z serialu, więc mogę mieć tylko nadzieje, że w następnych odcinkach jakoś się ogarnie i zacznie działać (nie tak nieudacznie jak do tej pory!) :D

What Makes You Tick?

~madeline16 
Elite Member

Twój ulubiony bohater: Peter,Isaac,Elle
Wysłany: 2008-02-07, 16:06 

Może akurat...ale coś mi się wydaje, że do końca serialu będzie taki naiwny i ciapowaty...zaczyna mnie to tak wnerwiać. Co mu ktoś nie powie, to on mu wierzy, niby chce ratować świat, a tak na prawdę to tylko sprawę pogarsza...

Your 'gift'? Is that what you call it?
What do you call it?
My own private freak show.

cool3rhd 
Uczestnik
Inhuman

Twój ulubiony bohater: Hiro Nakamura
Wysłany: 2008-07-19, 22:55 

Nie rozumiem nie chęci do tej postaci. Peter jest zagubiony, nie można go winić za to że jest naiwny po tym jak traci pamięć i budzi się w kontenerze >_> pomyślcie co wy byście zrobili gdybyście byli na jego miejscu. Poza tym "box" przemawiał za Adamem jak i cała reszta. Ok ostatni odcinek zrypał, osobiście uważam Hiro za kogoś komu można ufać ;)
A wracając do tematu nie dostanie wpieprz od nikogo bo jest najsilniejszą postacią i jego moc jest ograniczona od jego kreatywności ;)

~vagabond 
Elite Member
Łagodna

Wysłany: 2008-07-20, 10:29 

Ależ my poruszamy się na gruncie czysto subiektywnym, gdzie górę biorą nasze sympatie i antypatie do Petera a nie mniemanie czy ktos zdoła mu dokopać czy nie. O tym dyskusje toczyły się w innych tematach. Dlatego też mamy w tytule " czy Peter POWINIEN dostać wycisk" i jak napisała załozycielka
Cytat:
Właściwie tytuł tego tematu powinien brzmieć: "Czy Ty też nie lubisz Petera?" albo "Podzielmy się refleksjami na temat naszej niechęci do Petera", ale zależało mi na nawiązaniu do tytułu podobnego tematu dotyczącego innej postaci.

Każdy chyba w miarę jasno (we wcześniejszych postach) wyłożył swoją niechęć do tej postaci, uargumentował ją- ja również, jako chyba druga- więc poczytaj jeszcze raz- to pomoże Tobie zrozumieć moją czy innych niechęć/sympatię do tegoż bohatera. Po prostu dla mnie osobiście- facet ma wneriwająca osobowość i nadaje się do Klanu a nie do Hirołsów. No ale cóż, zawsze musi się znaleźć jakieś dziecko we mgle.

Co ja nym zrobiła? Na pewno więcej i skuteczniej bym wykorzytała umiejętność... do swoich celów... ]:-D
" Samotność jest niezależnością, życzyłem jej sobie i zdobyłem ją po długich latach. Była ona zimna, o tak, ale była też cicha, prawdziwie cicha i wielka, podobnie jak zimne, ciche przestworza, po których wędrują gwiazdy."

cool3rhd 
Uczestnik
Inhuman

Wysłany: 2008-07-20, 11:25 

Przeczytałem całość przed napisaniem wcześniejszego posta(wiele tego nie było bo większość ma ten argument). Uważam że wasza nie chęć jest uzależniona od tego że nie bierzecie wszystkich aspektów jego przeżyć pod uwagę, jak np wspomnianą wcześniej utratę pamięci. Poza tym Peter jest filarem tego serialu.

Hmm... a dlaczego w ankiecie na najlepszego bohatera Peter miażdży popularnością? :D Tylko Sylar może z nim konkurować no i może Hiro bo tylko te postacie mają mocną kreską narysowany scenariusz.

Cytat:
Co ja nym zrobiła? Na pewno więcej i skuteczniej bym wykorzystała umiejętność... do swoich celów...
Takim sposobem zakończył by się serial na pierwszym sezonie ;)

~vagabond 
Elite Member
Łagodna

Wysłany: 2008-07-20, 15:41 

<wow>
Nie chodzi tutaj o żadne osobowościowe niuanse, charakterologiczne zawiłości ( a takowe u Petera są strasznie standardowe i tandetne). Rozmawiamy o tym, kto go lubi a kto nie. I cóż z tego, że on jest biedny, zagubiony, taki i owaki, tutaj, w tym miejscu nie rozpatrujemy czemu taki jest, ale czy to nas w nim wnerwia. A to jest różnica. Po prostu nie można wszystkich lubić. I choćby był "najszlachetniejszym/najprzystojniejszym/najlepszym/najgłębszym i w ogóle och ach ą ę " bohaterem w historii telewizji, nie lubię go i tyle, tak samo jak nie lubię szpinaku. I przy szpinaku się zatrzymam, gdyż już chyba bardziej łopatologicznie wyłuszczyć tego nie potrafię:
Nie lubie szpinaku. Na nic mi tłumaczenie, że nie uwzględniam takich aspektów szpinaku jak wysoka zawartość żelaza, gdyż ono nie sprawi że szpinak zacznie mi smakować.

cool3rhd napisał/a:
Hmm... a dlaczego w ankiecie na najlepszego bohatera Peter miażdży popularnością?

-bo nabijają ( nabijały) mu je zakochane nastolatki- wg nich jest przystojny, słitaśny, ma ładną twarz...
-no i ostatecznie większości chodzi nie o jego osobowość, tylko moc, którą miażdżąca większość głosujących nań zapewne by wybrała, gdyż zaspokaja ludzką pazerność.
cool3rhd napisał/a:
Takim sposobem zakończył by się serial na pierwszym sezonie

<wow>
No i co z tego? Bo jeśli dobrze rozumiem, w pytaniu chodziło o wykazanie się wyobraźnią, a nie rzuceniu pomysłu, który pozwalałby kontynuować kolejny sezon.
Wymagasz od innych, aby się wczuli w sytuację Petera, postulujesz(?) na niego szersze spojrzenie, a sam kanałowo odrzucasz sformułowanie "Co ja bym zrobiła? Na pewno więcej i skuteczniej bym wykorzystała umiejętność... do swoich celów... "
które otwiera szerokie możliwości rozwinięcia? ;>

PS. : niechęć
" Samotność jest niezależnością, życzyłem jej sobie i zdobyłem ją po długich latach. Była ona zimna, o tak, ale była też cicha, prawdziwie cicha i wielka, podobnie jak zimne, ciche przestworza, po których wędrują gwiazdy."

cool3rhd 
Uczestnik
Inhuman

Wysłany: 2008-07-20, 16:05 

Hmm... Ja nie chce nikogo przekonać, tylko wyjaśniam... bo widzę że się zbulwersowałaś ;)
Cytat:

a sam kanałowo odrzucasz sformułowanie "Co ja bym zrobiła? Na pewno więcej i skuteczniej bym wykorzystała umiejętność... do swoich celów... "
które otwiera szerokie możliwości rozwinięcia? ;>
Nie rozumiem co chciałaś mi przekazać ;) nie wiem co ma do tego wszystkiego twoje "chciecie" do przedstawiania postaci z innej perspektywy.

Cytat:
bo nabijają ( nabijały) mu je zakochane nastolatki- wg nich jest przystojny, słitaśny, ma ładną twarz...
:D :D :D

Cytat:
no i ostatecznie większości chodzi nie o jego osobowość, tylko moc, którą miażdżąca większość głosujących nań zapewne by wybrała, gdyż zaspokaja ludzką pazerność.

Cytat:
"Co ja bym zrobiła? Na pewno więcej i skuteczniej bym wykorzystała umiejętność... do swoich celów... "
Widzę zależność.

Widzisz zależność między tymi dwoma cytatami ? ;)

PS Nie chcę kłótni więc traktuj to jako dyskusje ;)

~vagabond 
Elite Member
Łagodna

Wysłany: 2008-07-20, 16:25 

cool3rhd napisał/a:
Hmm... Ja nie chce nikogo przekonać, tylko wyjaśniam... bo widzę że się zbulwersowałaś

Ja też tylko wyjaśniam. Ja mam taki styl pisania, to nie jest bulwers tylko taka moja retoryka.
cool3rhd napisał/a:
Nie rozumiem co chciałaś mi przekazać nie wiem co ma do tego wszystkiego twoje "chciecie" do przedstawiania postaci z innej perspektywy.

Proste pytanie ( zaznaczam- nie cytuję) co bym zrobiła, gdybym była na miejscu Petera. Pada odpwoiedź. Do tej odpowiedzi Twój komentarz o tym, jak to by się przy takim ( moim) podejściu sezon hirołsów zakończył. Pada zaprzeczenie- nie, nie zakończyłby się, gdyż to daje szerokie możliwości do kontynuowania akcji. Gdzie tutaj coś niezrozumiałego?

cool3rhd napisał/a:
Widzę zależność.

Widzę, jaką Ty możesz widzieć, ale zapewniam Cię, że nie jest takowa, jaką chciałbyś widzieć.

cool3rhd 
Uczestnik
Inhuman

Wysłany: 2008-07-20, 16:28 

Cytat:
Proste pytanie ( zaznaczam- nie cytuję) co bym zrobiła, gdybym była na miejscu Petera. Pada odpwoiedź. Do tej odpowiedzi Twój komentarz o tym, jak to by się przy takim ( moim) podejściu sezon hirołsów zakończył. Pada zaprzeczenie- nie, nie zakończyłby się, gdyż to daje szerokie możliwości do kontynuowania akcji. Gdzie tutaj coś niezrozumiałego?

Ok już zrozumiałem :) po prostu byłem nastawiony na wątek Petera, myślałem że to ma coś do tego ;)

Odpowiedz do tematu