web page monitoring Witamy - Na Heroes.Seriale24.pl - największym serwisie fanów Heroes w Polsce

Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Portal

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Nieciekawe wieści o serialu...
Autor Wiadomość
Lucas Scott 
Uzależniony
Peter Petrelli rulez

Twój ulubiony bohater: Peter Petrelli
Wysłany: 2009-11-01, 20:10 Nieciekawe wieści o serialu...

Kod:
NBC nie zamówi kolejnej serii Heroes?
Po fantastycznej pierwszej serii były kolejne, które już nie zachwycały tak bardzo. Krytycy nie chwalili, widzowie narzekali, a szefowie NBC obserwowali i... czy tym razem to już naprawdę koniec ''Heroes''?

Szefowie stacji mają zamiar poprosić producentów ''Heroes'', by scenariusze kolejnych odcinków powoli wyjaśniały kolejne sprawy i kończyły wątki, żeby w maju przyszłego roku można było pokazać widzom finał.

Sprawa samego finału podobno nie jest jeszcze przesądzona - być może ostatni odcinek czwartej serii nie będzie zarazem końcem całego serialu, ale informator z NBC, którego cytuje SpoilerTV za Airlock Alpha, mówi:

Niewiele dzieje się wokół serialu ze strony widzów. Stacja rozważa, by stworzyć finałowy rozdział, by pomóc temu tytułowi pożegnać się w wielkim stylu.
Na oficjalne decyzje trzeba będzie poczekać pewnie przynajmniej do stycznia przyszłego roku.  To słowa anonimowego źródła, więc nie wiadomo, czy można w nie wierzyć, ale jak to często bywa, w każdej plotce jest ziarnko prawdy
.

Trzeba przynać, że nie stety 4 sezon jest najsłabszy ze wszystkich. 1 sezon był gigantem, 2 był bardzo dobry, 3 niezły, a 4 jest słabiutki... Nie wiem co chcą osiągnąć takimi odcinkami poniżają serial. Niema akcji, ciekawych scen, nic. Jeśli tego nie zmienią to serial straci całkowiście oglądalność (chodzi mi o poziom). Ja bym chciał żeby serial miał jeszcze z 3 sezony :) ale żeby były takie jak 1 czy drugi sezon! bo 4 to babcie mogą oglądać, bo nic się nie dzieje...

Morgoth_ 
Administrator
Hm...

Twój ulubiony bohater: Sylar, Peter
Wysłany: 2009-11-03, 14:28 

Bzdura. Volume 5 jest o niebo lepszy od volume 2 i volume 4. Volume 1 i Vol 3 były też dość ciekawie zrobione. Według mnie serial nadal trzyma bardzo wysoki poziom.

Lucas Scott 
Uzależniony
Peter Petrelli rulez

Wysłany: 2009-11-03, 15:52 

Morgoth_ napisał/a:
Według mnie serial nadal trzyma bardzo wysoki poziom.

To tylko wg. ciebie :) NArazie dużo narzekań, że słabiutki jest bardzo, a nawet mi dla mnie jest nudny powoli... :/ Ale oglądam każdy, bo mam nadzieje, że zaskoczy jakoś, poleszy się i z sentymentu od 4 lat w serialu :)

[ Dodano: 2009-11-15, 13:16 ]
Bezsilni Herosi

Kod:
Gdyby skończyli kręcić serial Heroes, byłby to najlepszy serial w histori telewizji (tak, lepszy od Zagubionych). Prawie potwierdzone. Jeśli serial do maja 2010 rok nie podniesie oglądalność NBC nie zamówi kolejnej części.

No niestety 1 była hitem w telewizji. ponad 3 lata serial, 1 sezon był gigantem wśród wszystkich dotychczasowych seriali. 1 sezon miał najlepszą oglądaloność. 4 sezon jest najsłabszym w serialu i nie ma co się dziwić, nawet widać po postach na forum. Jaka była aktywność 1-4 sezonie, a teraz... 5 sezon tylko dwie osoby komentują odcinek po odcinku... :/ :)

Morgoth_ 
Administrator
Hm...

Wysłany: 2009-12-23, 18:09 

Teraz jest 4 sezon :P Jeśli dotychczasowa oglądalność się utrzyma - Heroes dostanie w następnym sezonie 22 odcinki. Jednakże jak spadnie - możemy liczyć jedynie na 13 odcinków. Mimo wszystko obie wiadomości są dobre :)

Lucas Scott 
Uzależniony
Peter Petrelli rulez

Wysłany: 2009-12-30, 18:14 

Morgoth_ napisał/a:
Jeśli dotychczasowa oglądalność się utrzyma - Heroes dostanie w następnym sezonie 22 odcinki. Jednakże jak spadnie - możemy liczyć jedynie na 13 odcinków. Mimo wszystko obie wiadomości są dobre

Z jakiego źródła to wiesz? Moje 15.12.09 puściło pogłoske, że 5 sezon podobno jednak będzie, ale nie wiadomo czy pełny sezon. Serial wciąż jest na wizji, bo to jedyny serial w swoim rodzaju, z takim podejściem do spraw DNA, Genów w innych za dużo scie-fi jest, a ten ma granice właśnie między tym i dlatego tak dobry. W sumie NBC się go nie pozbędzie tak łatwo nawet jeśli oglądalność będzie słaba, bo dobre dochody im niby przynosi aż dziwo. Mnie on poprostu nie zachwyca już. Już nie porównuje do 1 sezonu, bo do pięt nie dorasta, ale chociaż żeby dorastał drugiemu...
Peter za mało w występów ma i ta rola sanitariusza... :/ W 1 sezonie jego postać była ciekawsza, bo koleś dążył do poznania tajemnycy genów, zabsorbował mace mocy i wymiatał, a teraz taka ciotka :/ :) Tylko jak cały 4 sezon byl taki..., w tak wolnym tempie utrzymany, tak zamrowane z leksza postacie to co producenci chcą zrobić żeby podnieść serial do swojego nalezytego poziomu. Zresztą widać tez po forum, że nikt nie komentuje już odcinków poza mną i adminem :/ :) a 1-2 lata temu to by dyskusja :)

Ale jak pisałem wyżej serial oglądam i oglądać będę tak długo aż go nie zakończą z sentymenu :)

Morgoth_ 
Administrator
Hm...

Wysłany: 2010-01-01, 10:44 

Tak jak i ja będę oglądał. Mnie tam się podoba tą swoją oryginalnością właśnie. Nadal uważam, że twórcy serialu powinni cofnąć Petera do momentu przed straceniem swoich mocy, by zabił swojego ojca czy coś. Wtedy nadal by absorbował i by nie było monotonnie. Chyba się wkurzę i napiszę do nich list :P

Lucas Scott 
Uzależniony
Peter Petrelli rulez

Wysłany: 2010-01-04, 21:25 

Morgoth_ napisał/a:
Petera do momentu przed straceniem swoich mocy, by zabił swojego ojca czy coś. Wtedy nadal by absorbował i by nie było monotonnie

Monotonne to zbyt łagodne słowo... Trochę ich nie rozumiem, wykreowali go, postać Petera na gwiazde serialu (teraz od dłuższego czasu Sylar nią jest), i teraz po 3-4 sezonach go niszczą. Wiem, z początku mieli na niego ciekawą koncepcję, młody, energiczny, potrafi absorbować moce (od unoszenia w powietrzu się zaczęło), a teraz jak już wszystko wyjaśnione to bohater już nie musi być tak dociekliwy i to błąd wielki. Bo napędzał serial od początku właśnie, taka oglądalność wykreował serialowi, twarz serialu, a teraz :/ dwie sezny w odcinku gdzie tamuje krwotoki, i ta blondi za nim lata... Ja serial od 4 sezonu oglądam jedynie z sentymentu. Widać chcą tym zakończyć serial, bo w 4 sezonie do tego zmierzają, kończą im się opcje chyba...

[ Dodano: 2010-01-08, 23:09 ]
A jednak :)

Kod:
Od dawna mówi się o tym, że słabo oglądająca się czwarta seria ''Heroes'' będzie ostatnią. Czy rzeczywiście tak się stanie? Na razie nie ma na ten temat żadnej oficjalnej informacji ze strony producentów ani przedstawicieli stacji NBC, ale Greg Grunberg (gra Matta Parkmana) wie swoje i dzieli się tym ze wszystkimi. Mówi też o ''Lost''.

Aktor jest przekonany, że powstanie piąta seria ''Heroes''. Dlaczego? Zdradził EW.com, że właśnie nakręcił sceny do ostatniego odcinka czwartego sezonu i nie przypominało to ani trochę finału serii:

Jest tam cliffhanger, są emocje, ale daleko mu do ostatniego odcinka serialu. Nie rozwiązuje wszystkich wątków, więc nie mam wątpliwości, że serial powróci.
Grunberg uważa, że duża sprzedaż DVD uratuje serial i widzowie zobaczą setny odcinek (często mówi się, że dopiero serial, który do niego dotrwa, odniósł prawdziwy sukces).

[ Dodano: 2010-01-21, 20:38 ]
Boleśnie upada "Heroes". Tym razem wynik poniżej 4 milionów (3.93 mln, 1.8).

Nie widzę 5 sezonu 1 sezon nie schodził z dodatkowych 15mln+3.93, ale widać stacja chętnie da kase na niego...

Odpowiedz do tematu